"Informatieveiligheid kan ik daar wat aan doen?"

vergroot het niveau van informatieveiligheid bewustzijn

Voor elke organisatie geldt dat de continuïteit van de dienstverlening afhankelijk is van de betrouwbaarheid van informatie én dus ook van de bewustwording van medewerkers over hoe om te gaan met informatie.

Waarom deze workshop?

Medewerkers kunnen bewust of onbewust een fout maken, maar ook externe kwaadwillenden kunnen systemen of informatie manipuleren. Het bevorderen van bewustzijn op het gebied van informatieveiligheid heeft daarom een directe relatie met het behalen van bedrijfsdoelstellingen. Doelstelling van de workshop “Informatieveiligheid, kan ik daar wat aan doen” is het creëren van bewustwording ten aanzien van informatieveilig gedrag.De workshop duurt 3,5 uur is interactief van opzet en is bedoeld voor medewerkers uit alle lagen van de organisatie.

Wat gaat u doen?

Tijdens de workshop wordt toegewerkt naar een eenduidig beeld van informatieveiligheid. Van hieruit wordt het gesprek aangegaan met de medewerkers van de organisatie en worden zij uitgedaagd om zich uit te spreken over gewenst én ongewenst gedrag. Tijdens de workshop wordt in teams een risicoprofiel opgesteld van de risico’s die de continuïteit van de organisatie in gevaar kunnen brengen. Daarnaast worden de deelnemers via diverse praktijkvoorbeelden uit de eigen branche bewust gemaakt met welk gemak data-lekken plaatsvinden en hoe deze kunnen worden voorkomen. De deelnemers worden tijdens de workshop extra geprikkeld door deelname aan een quiz. Dit deel van de workshop wordt gefaciliteerd met behulp van een online instrument waarbij deelnemers met smartphone, tablet of laptop en een online verbinding met elkaar de competitie aan gaan over informatie veilig gedrag.