"Kruip eens in het hoofd van een hacker!"

Een dynamische, prikkelende en interactieve workshop

Wilt u dat uw medewerkers niet alleen in hun werk, maar ook privé veilig met informatie omgaan?

De workshop ‘kruip eens in het hoofd van een hacker’ laat deelnemers o.a. zien en ervaren hoe ‘een hack’ daadwerkelijk plaats vindt. Waar je in de media dagelijks van hoort, komt nu voor de deelnemer wel heel dichtbij! Enkele reacties uit de evaluatie van deelnemers: “Scary!” en “mijn hartslag schoot omhoog tijdens de demo” en “dit moeten mijn collega’s ook ervaren”. Tijdens de workshop worden de medewerkers zich bewust dat zij de sterkste schakel zijn op het gebied van informatieveiligheid wanneer zij hun gedrag aanpassen.

Inhoud

Naast een hackdemonstratie, worden deelnemers op een uitdagende manier geconfronteerd met de risico’s op het vlak van informatieveiligheid. Onderwerpen die de revue passeren zijn:
– Phishing, Spoofing en Smishing
– Identiteitsdiefstal
– vertrouwelijke informatie
– wachtwoorden
– gebruik van WIFI
– (on)veilig mailen en internetten
– social media
– datalek

Vorm

Tijdens de workshop worden aantrekkelijke werkvormen gebruikt. Zo voeren deelnemers in teams opdrachtjes uit, komen zij dilemma’s tegen over  risico’s op het gebied van informatieveiligheid, nemen zij deel met hun eigen smartphone aan een online op de organisatie afgestemde quiz en krijgen zij video’s te zien die aanzetten tot awareness op het gebied van informatieveiligheid.

 

Duur

De workshop duurt, afhankelijk van de intake in de organisatie gemiddeld 2 á 2,5 uur.
Voor informatie: neem contact op met Martin Goudzwaard 06 11740403 of Rob Rijk 0650 978 333