Over Ons

Voor vragen of boekingen kunt u contact met ons opnemen via het onderstaande formulier.

Ons Verhaal

Rob Rijk en Martin Goudzwaard kennen elkaar sinds de eeuwwisseling en werkten o.a. samen tijdens initiatieven voor de Alert Online campagne. De laatste jaren hebben zij hun kennis en expertise gebundeld binnen 4InfoSecure.

Het is hun missie om Nederland informatie veilig te krijgen door een duurzame gedragsverandering te bewerkstelligen binnen organisaties. 

Met een uitgebalanceerd portfolio pakken zij door waar anderen stoppen. De kracht van Rob en Martin ligt in het verbinden van de harde (structuur) kant met de zachte (cultuur) kant. Dat doen zij met een heldere aanpak, gericht op eigenaarschap, waar nodig confronterend en altijd gericht op effectiviteit.

Voorstellen

Martin Goudzwaard

Facilitator

Martin Goudzwaard is zelfstandig ondernemer op het snijvlak van Informatieveiligheid en Organisatieontwikkeling.

Martin is gespecialiseerd in het verbeteren van de performance en effectiviteit van teams en organisaties. Martin heeft een brede ervaring als manager, trainer, projectmanager en talentontwikkelaar en is de laatste jaren vooral actief op het gebied van informatieveiligheid.

Naast partner van 4InfoSecure werkt Martin als adviseur en als docent voor de Security Academy.

martingoudzwaard@4infosecure.nl

Rob Rijk

Facilitator

Rob is een ervaren, inspirerende senior- trainer en facilitator. Hij startte zijn dienstverlening in 1986 op het vlak van de sportpsychologie en begeleidde jarenlang topsporters en sportteams.

Vanuit zijn opgebouwde kennis en ervaring specialiseerde hij zich in het faciliteren van duurzame gedragsverandering voor individuen en teams in zowel profit als not for profit organisaties. Rob weet met name perfect de verbinding te leggen tussen de harde en de zachte kant en zorgt dat een individu of team écht verantwoordelijkheid en eigenaarschap neemt.

Op het gebied van information security awareness verzorgt Rob workshops, waarmee hij op een interactieve manier de bewustwording van zowel medewerkers als management vergroot.

robrijk@4infosecure.nl

Onze visie op gedragsverandering

Gedragsverandering gaat vooral over het veranderen van gewoonten. Kennis is daarbij slechts een voorwaarde . Gedragsverandering is een combinatie van samen willen, kunnen en durven te doen.

Information Security Awareness, of informatie beveiliging bewustzijn, is zo langzamerhand een ingeburgerd begrip geworden binnen organisaties. Medewerkers zijn zich redelijk bewust van de mogelijke gevaren op het gebied van digitale veiligheid. Ondanks dat zijn de incidenten niet van de lucht. In de media volgen de berichten elkaar dagelijks op. Kennelijk is het ‘bewust zijn’ niet voldoende en is er meer noodzakelijk om organisaties en haar medewerkers weerbaarder te maken.

Het is noodzakelijk dat ‘bewust zijn’ door vertaald wordt naar het gedrag van medewerkers en dat dit gedrag vervolgens wordt geborgd. We moeten aan de slag met gedrag! Alleen bewust zijn is absoluut geen garantie dat het gedrag van medewerkers – de manier waarop er met informatie wordt omgegaan – ook verandert.